Маскиран бандит със сгъваемо джобно ножче ограбил оборота от 170 лева в денонощен магазин. Грабежът е станал за три минути за времето от 3.05 до 3.08 часа във вторник призори. Продавачката била сама в магазина на бул. „Хр.Ботев“ 38, когато вътре нахълтал мъж със скиорска шапка на главата и извадил ножката. След като отворил острието той изсъскал „Дай парите, няма да ти направя нищо“. Момичето се уплашило и издвадило всичките 170 лева от оборота до момента. Нападателят ги взел, грабнал една бира в метална кутийка и изчезнал.
Момичето натиснало паник бутона към охранителната фирма „Юсис“. Сигналът е получен в 3.09 и само след две минути два патрулни автомобила били на място, откъдето бодигардовете са сигнализирали Първо РПУ. Пристигналият наряд от униформени е разпитал продавачката и е иззел записите от охранителните камери. В ход е издирването на маскирания бандит.
Няколко часа по-рано, в 23.42 часа вечерта, шофьор на „Миланов такси“ спрял пред денонощния павилион за цигари на метри от обрания магазин. Водачът започнал разговор с продавачката, който много бързо се превърнал в скандал. Ядосаният мъж ударил с юмрук по витрината на будката, при който касовият апарат полетял на земята, паднали и много цигари от рафта на стъклото. Момичето натиснало паник бутона, но водачът изчезнал с пълна газ.
На място пристигнали две коли на „Юсис“. Повикан е и полицейски патрул от Първо РПУ. Тепърва се изяснява причината за инцидента. Вчера жена от дневната смяна отказа да говори и само каза, че нощно време на този павилион идват какви ли не и създават неприятности.