Собствениците на хотел „Дунав плаза“ започват да го ремонтират съвсем скоро и смятат да го отворят преди настъпването на коледните празници. Това съобщиха от софийския офис на „България Лизинг“.
Повече от година хотелът и ресторантът към него са затворени заради дълговете на бившия собственик „Хотел мениджмънт“.
До средата на юни миналата година въпросната компания, управлявана от Пламен Михов, наследник на покойния бизнесмен Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата, ползваше имота в условията на финансов лизинг, но заради необслужване на поетите задължения по него той стана собственост на „България Лизинг“ ЕАД. Малко след това „Дунав плаза“ хлопна врати, а служителите му отидоха на трудовата борса. 
Още тогава след наше запитване изп. директор на лизинговата компания Анатолий Радев заяви, че ще направи всичко възможно да не лиши Русе от една от неговите емблеми в лицето на хотела.
Както стана ясно сега, „България Лизинг“ действително има намерения да отвори хотела. Доскоро той беше обявен за продан, но както обясниха от компанията, тази идея е отпаднала. Намеренията на новия стопанин са реновирането на „Дунав плаза“ да започне съвсем скоро. В момента се подписвали договорите със строителите.
Перипетиите на хотела започнаха след смъртта на Михаил Михов, когато се оказа, че огромни дългове притискат фирмите му. Заради необслужван кредит към банка ДСК в началото на 2012 година съдия-изпълнител описа „Дунав плаза“ за публична продан, но тогава той беше спасен, след като задължението към банката беше погасено от „България лизинг“. Тъй като „Хотел мениджмънт“ обаче не спази и договора си с лизинговата компания, Пламен Михов трябваше да се раздели с хотела и търговския комплекс „Дунав“.