Искания за нови доказателства отложиха за четвърти път делото за уволнението на бившия началник на отдел „Рентгенови системи“ и бивш шеф на митницата в Русе Веселин Георгиев. Те бяха поискани от адвоката му, според когото в заповедта за уволнение на Георгиев единият от подписите е със запетая, т.е. не е направен от титуляра на длъжността, а от някой друг.
„Искам да знам на кого е този подпис и защо не е на човека, чието име пише отдолу“, настоя защитникът. По думите му тази заповед не e изготвена и не е връчена по надлежния ред. Пратена е по пощата, а не е дадена на ръка на Георгиев.
Другото искане е Агенция „Митници“ да отговори писмено защо е изпратила на обучение за работа с рентгена двама служители на митницата, след като единственият с познания за тази работа е отстранен. „На всичкото отгоре двамата служители са експерти, а не митнически инспектори, каквито единствено могат да заемат тази длъжност. Това означава, че те ще трябва да отидат на 6-месечни курсове за инспектори, за които ще са необходими 22 000 лева“, посочи още адвокатът на Георгиев. Затова той изиска да му бъде представен миналогодишният план на Митница Русе, в който да се види дали е било предвидено обучение на митничари за работа с рентген през тази година.
Защитникът бе категоричен, че освен посочените нарушения, в митницата се работи и по фалшиви графици, но за тях все още няма подадени справки, независимо че отдавна са поискани.
Съдът намери исканията за основателни и насрочи делото за 9 септември.