Черно „Пежо 607“ с русенска регистрация се разпиля на части на пътя, а 29-годишният шофьор почина часове по-късно в болницата след удар в билборд и дърво. Зверската катастрофа стана около 11.40 часа в събота на правата отсечка към „Русенско ханче“ по пътя за Разград. По първоначални данни на разследващите колата е хвърчала поне с 200 км/час, когато изненадващо е свила рязко вляво по посока на движението и се е забила странично в масивната стоманена стойка на крайпътен билборд. Там се откачила предната лявата врата, а дясната врата и предната броня изхвърчали на отсрещния банкет. Пежото продължило да се движи с висока скорост по левия банкет и се блъснало в дърво. При втория удар багажникът и задните колелета се откъснали, а останалата част от купето се изправила на ствола на дървото.
По време на ужасяващата катастрофа водачът  изхвръкнал от колата, което го е спасило от мигновена смърт. При пристигане на линейката той е бил контактен. Екипът го откарал в болницата с пет счупени ребра, наранен бял дроб, три фрактури на левия крак и тежки вътрешни кръвоизливи. Въпреки усилията на дежурните хирурзи да спасят шофьора, часове по-късно той е починал в Интензивно хирургично отделение.
Други пътници в пежото не е имало, показа обстойната проверка на полицаите, които пристигнаха на място и започнаха да регулират движението, тъй като по асфалта се бяха разпилели много части от купето и хранителни продукти, които водачът е купил от Русе. 
Причините за жестоката катастрофа до вчера не бяха известни. Предполага се, че по време на движението с голяма скорост шофьорът е отклонил за миг вниманието си от звън на GSM-а му. Не се изключва вероятността за спукана гума или друг технически проблем. Разследването по инцидента продължава.