Рецидивист хулиган поиска преразглеждане на присъдата си, защото бил невинен и неправилно вкаран в затвора. Окръжният съд обяви вчера, че ще се произнесе в едномесечен срок по жалбата на Александър Станчев.
На 3 януари автомобилът на Александър и брат му Георги бил засечен от кола с възрастен шофьор на кръговото срещу Областната дирекция на МВР. Човекът  обаче не разбрал, че е сгафил и продължил по бул.“Скобелев“ в посока центъра. Братята тръгнали след него с натиснат клаксон, успели да го догонят на пешеходната пътека до бистро „Пристан“ и му пресекли пътя. Александър скочил от колата и започнал да обижда и псува възрастния мъж. Георги пък го задърпал да слезе от колата, но като не успял, му забил две крошета в лицето.
Полицаи сложили точка на скандала. Братята били отведени в ареста за хулиганство и скандал на обществено място. Районният съд постановил на Георги ефективна присъда и той влязъл в затвора в Белене. На Александър магистратите наложили 2 години лишаване от свобода, тъй като той пък наскоро бил излязъл от затвора след 7-годишна присъда. Александър обаче заяви вчера, че е невинен, но съдията от Районния съд не се съобразил с мотивите му и го вкарал в затвора.