1000 лева е окончателната глоба, която Окръжният съд наложи на 68-годишния Г.Г. заради това, че нокаутирал комшийка от блока, която имала неудържими чувства към уличните кучета, котки и птици.
Междусъседската драма се разиграла на 19 май следобед. Тогава М.Ч. отишла да налее вода в съд, за да напои кварталните животни. Като я видял пенсионерът, започнал да хлопа по прозорците и да жестикулира агресивно. Проблемът бил, че храненето и поенето на бездомните животни ставало точно под терасата му, за което пък било дадено разрешение от мнозинството съседи. Гневът му бил допълнително засилен от изпития алкохол. Пенсионерът пресрещнал любителката на животните на етажната площадка, препречил й пътя, за да не може да мине и започнал да й крещи. Глух за молбите й да я пусне да се прибере вкъщи, възрастният мъж първо я блъснал, а след това я ударил с юмрук в лицето. Сеирът събрал на етажната площадка почти всички съседи.
За провинението си 68-годишният Г.Г. е наказан с глоба от 1500 лева от районните магистрати. Окръжният съд обаче отчете факта, че мъжът е 54% инвалид и с прекаран инфаркт, както и че досега не е стигал до съд. Затова намали санкцията му на 1000 лева.