Спецмитничари от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към русенската митница разбиха депо за цигари в Селеметя. Акцията е проведена в четвъртък вечерта в частен гараж с разрешение на Районния съд за обиск. Иззети са близо четири мастърбокса цигари от различни марки, опаковани в полиетиленови чували, от които ромско семейство явно е очаквало добър удар по Коледа.
По сигнал за търговия с нелегални цигари в къща в квартала митничарите започнали засилено наблюдение на имота. В четвъртък вечерта постът под прикритие забелязал, че в гаража към къщата влиза автомобил. Веднага е сформирана група от спецмитничари, които атакували клетката. На вратата ги посрещнал домакинът, който започнал да обяснява, че гаражът е заключен, а той няма ключ, тъй като го бил отдал под наем.
На място е извикан ключар, но и той се затруднил, защото в секрета имало ключ отвътре. Все пак майсторът успял да отвори вратата и пред митничарите лъснали цигарите, опаковани в чували. Зад колата пък се криели мъж и жена с фенерче в ръка.
Впоследствие още на място се разбрало, че докато собственикът на къщата баламосвал митническите служители, жена му и доставчикът разтоварили 1908 кутии „Oris Slims“, „Vigor Slims“ и „GR“ и ги натикали в чували, които не успели да скрият. Огледът установил, че автомобилът е оборудван за доставка на нелегални цигари в тайници под седалките, в облегалките и в страничните кухини на вратите. Стойността на далаверата е 14 300 лева.
По всяка вероятност жената ще поеме вината за нелегалната стока, тъй като доставчикът, който живеел на две преки от къщата, вече има условна присъда за контрабандни цигари след залавянето му на Кулата преди време.
Това е трети удар срещу контрабандистите на цигари от Селеметя за последните три дни. В сряда на Дунав мост бяха заловени четирима роми, които се бяха опаковали с близо 2 бака цигари. Същия ден криминалисти и униформени от полицията атакуваха къща в квартала, в която намериха 120 кутии папироси.