21 060 лева глоба доброволно прие да плати контрабандист на цигари. Мирен Ц. се признал за виновен пред Районния съд в Русе и подписал споразумение с прокуратурата.
Санкцията, която трябва да плати Мирен, е точно толкова, колкото е пазарната цена на цигарите без акцизен бандерол. Освен това това получи и наказание лишаване от свобода за 2 години, отложено за изпитателен срок от четири години.
Контрабандистът бил спрян за проверка на пътя Русе-Разград в края на ноември миналата година. В колата му били открити и иззети незаконни 280 пакета и 8 кутии с цигари различни марки. 
Двама чужденци по същото обвинение се споразумяха с прокуратурата. Ирфан Д. бил засечен пък на ГКПП „Дунав мост“ с 420 пакета контрабандни цигари за 3150 лева. Това е и размерът на наложената му глоба. Ирфан е с условна присъда от 10 месеца затвор с три години изпитателен срок.
Сънародникът му Мехмед К., опитал да пренесе през границата 200 опаковки нелегални цигари за 1500 лева, също получи със споразумение глоба и условна присъда.