За мнозина петък 13-ти е фатална дата, но това не е съвсем така. Британският вестник "Дейли Телеграф" подреди осем щастливи събития, които са се случили именно на тази дата.

Принц Хари достигна Южния полюс

Въпреки всички препятствия принц Хари и останалите любители на приключенията в експедицията "Да ходим с ранените" пристигнаха точно днес на Южния полюс. В последното си съобщение на своя блог принцът написа: "Половин ден ходене и ще стигнем до Южния полюс на петък 13-ти, нещастна дата за едни, щастлива за нас".

Церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Атина

Тя се състоя на 13-ти август (петък) през 2004 г. Британският отбор спечели общо 30 медала на игрите, включително два златни за Кели Холмс в бяганията на 800 и 1500 метра.

Патентован е акордеонът

Това се е случило на 13 януари (петък) 1854 г.

Във Великобритания е основана първата нудистка колония

Британците захвърлили всички дрехи след откриването на Клуба на Северен Девън в Метърел на 13-ти юни (петък) 1930. Нудистката колония е основана от Катрин и Едуард Хемингуей, братовчед на известния писател Ърнест Хемингуей.

Открит е надписът Холивуд

Надписът, който първоначално е бил HOLLYWOODLAND, е показан в петък, 13-ти юли 1923 г. Той е поставен, за да рекламира жилищното строителство, но бързо се превръща в една от най-големите туристически атракции в света.

Роден е актьорът Стив Бушеми

Звездата от филма "Фарго" е роден на 13-ти декември 1957 г.

Бенджамин Франклин произнася една от прочутите си фрази

"В този свят нищо не е сигурно освен смъртта и данъците". Думите били написани от един от бащите основатели на Америка в писмо до Жан-Батист Льорой на 13-ти ноември 1789 г. Те продължават да са валидни и днес и вероятно винаги ще бъдат.

Идва събота

След всеки петък 13-ти, идва събота 14-ти, а това означава само едно – уикендът е близо. Така че защо да не забравим за датите, да захвърлим всички тези суеверия и просто да отидем на кръчма?