Внесоха нови 660 000 подписа в подкрепа на правителството. До момента сме внесли в Министерски съвет около 1 400 000 подписа от цялата страна, каза Стоян Тодоров от инициативата "За нов Обществен договор".

Премиерът Пламен Орешарски се срещна с граждани, участващи в събирането на подписката в подкрепа на кабинета. Той благодари за подкрепата, която получава и каза, че е запознал дошлите днес в МС и с намеренията на правителството за следващата година. "Подчертах, че гледаме на тази подкрепа като на възможност да работим за изпълнение на нашите цели, които са насочени към едно отговорно управление в интерес на всички български граждани, естествено в това число и на тези, които не ни подкрепят, тъй като", каза министър-председателят. Той посочи, че българското общество е изправено пред много предизвикателства – икономически, социални, политически и ключова задача на всички ни е да работим за интегреритета и за насърчаване на икономическото развитие.

Стоян Тодоров каза, че от първия момент на своя мандат правителството демонстрира воля и желание за диалог с гражданите и за разрешаване на проблемите. Той посочи работните групи и обществените съвети към ведомствата. "За това излязохме зимата, това искахме, искахте да има реален диалог между гражданите и институциите. Правителството го показа и показа, че това ще бъде неговият стил на работа", заяви той и посочи, че "може би в това се крие формулата успеха – диалог, работа, контрол". Тодоров призна, че се допускат се грешки, но който не работи – той не греши. "Пожелаваме и на правителството, и на Народното събрание и на президента – да работят. Имаме една единствена цел – да си изправим държавата на крак", каза той.

В рамките на тази среща Пламен Орешарски посочи, че конкретни критики не е получавал от хората, но в рамките на периодичните срещи, които се правят в петък получава много критики. "Конструктивно. Аз не съм човек, който не приема критики, напротив - хвалбите ме притесняват повече", така премиерът отговори на въпрос как отговаря на критиките.