Футболистите на „Дунав“ ще бъдат домакини в първия кръг от новото първенство на Североизточната „В“ група, стана ясно след тегления вчера във Варна жребий. На 17 август обновеният русенски отбор ще посрещне на Градския стадион тима на „Тича“ /Долни чифлик/, който беше пред отказване от участие заради финансови проблеми. В този смисъл жребият изглежда повече от добър, защото всеки фаворит би искал да открие сезона с победа.
Основният съперник на „Дунав“ за първото място - „Калиакра“ /Каварна/, също започва с домакински мач срещу „Суворово“. Другият сериозен отбор в дивизията - „Светкавица“ /Търговище/, ще гостува на завърналия се в групата „Доростол“ /Силистра/.
Всъщност, феновете на футбола в Русе ще видят още днес каква е силата на „Светкавица“, тъй като „Дунав“ ще играе от 18 часа на Градския стадион контролен мач с търговищкия си конкурент. Входът ще е свободен.
„Бенковски“ /Бяла/ ще стартира у дома с двубой срещу „Септември“ /Тервел/. Шампионите от последното първенство на „В“ група ще гостуват на „Дунав“ в 4-ия кръг.
Домакинско ще е и началото за „Две могили“ - отборът на старши треньора Илиян Памуков ще посрещне тима на „Белица“. Представител на двемогилчани при теглене на жребия беше кметът на града Николай Христов.
Зоналният съвет във Варна определи 13 август като начална дата за картотекиране на футболистите.
Другите мачове от първия кръг: „Черноморец“ /Бяла/-“Кубрат“, „Провадия“-“Ботев“ /Нови пазар/, „Шумен 1929“-“Черноморец“ /Балчик/.