Миналата нощ две пластмасови кофи за боклук на Американското пазарче са били подпалени от клошари и са изгорeли. Съдовете са на „Общински пазари“ и затова вчера управителят на общинската фирма Кунчо Кунчев е пуснал сигнал до полицията.
Щетата е за 156 лева, тъй като една кофа струва 78 лева, а съм ги сменял преди месец и половина, каза пред „Утро“ Кунчев.  
Той обясни, че на Американското пазарче има най-много кражби и вандалски прояви, независимо от това, че се намира в центъра на Русе. Там редовно се събирали клошари.
Преди десетина дни точно до кофите за боклук бездомниците били запалили огън, но тогава не успели да подпалят съдовете. На сутринта наоколо ясно личали следите от „лагерната топлина“, а наоколо било пълно с боклуци. Тъй като огънят може да увреди имуществото ни, ходих вечерта и се срещнах с един от клошарите, който според моите наематели обитава територията на пазарчето, за да го предупредя, но очевидно думите ми са били напразно, каза Кунчев.
Шефът на пазарите е много притеснен, че въпреки многобройните сигнали до полицията, в района няма ефективен контрол през нощта. Дори камерите, които сме сложили, не ни помагат особено, защото бездомниците се научиха да ги избягват, каза още Кунчо Кунчев. Според него сега кофите са умишлено подпалени, за да се сгреят клошарите. Поне това сочели следите. Едната била напълно стопена, а другата, в която имало боклук, е изгоряла наполовина. Кунчев се опасява, че ако не се сложи ред, някой ден може да има много по-сериозни щети.