Мъж на видима възраст около 60 години загина на жп прелеза на бул.“Липник“ днес около 14.20 часа. До късния следобед все още не се знаеше кой е починалият, тъй като у него не бяха открити документи за самоличност. На мястото на фаталния инцидент бяха останали само кафявите сандали и бялата шапка на мъжа, както и една ябълка. По думи на свидетели той носел цяла торба с плодове.
„Човекът стоеше до оградата, точно до табелата, на която пише, че е забранено преминаването през линията. Дълго време, може би около минута, влакът свиреше и предупреждаваше, че наближава. Когато наближи обаче закачи възрастния мъж и го влачи няколко метра“, разказа Северин Иванов, който е единственият очевидец на инцидента. Младото момче добави, че веднага на място дошла линейка. Виждало се, че мъжът е с тежка рана на главата.
Според близки до разследването жертвата е тръгнала да пресича, машинистът видял човек на релсите и веднага започнал да свири и да намалява скоростта, мъжът се върнал, но не се изтеглил достатъчно далеч от линията и стъпенката на локомотива го закачила.
Пострадалият е качен жив в линейката, но още по пътя за болницата издъхнал. Той е бил в изключително тежко състояние - с черепно-мозъчна травма и разкъсни рани по цялото тяло.
Въпреки фаталния инцидент, хората спокойно продължаваха да пресичат жп линията. Те разказаха, че няма откъде да преминават и това е единственият им удобен път. Хората като един казват, че само със забранителни табели за преминаване през релсите няма как да се сложи край на трагичните инциденти и че е необходимо да бъдат изградени пасарелки.
Влакът, който блъсна мъжа, идвал от Разпределителна гара и трябваше да пътува за Горна Оряховица.