25 000 лева обезщетение, 578 лихви и 1023 лева държавна такса ще трябва да плати „Керос България“ ЕАД заради трудова злополука в началото на годината, при която загина 39-годишен електромонтьор. Това постанови Районният съд, но решението не е окончателно и може да се обжалва пред окръжните магистрати.
Както „Утро“ писа, на 29 януари сутринта смъртта си намери млад мъж, след като бе затиснат от мотокар. Той живеел с баща си и поради силната връзка помежду им възрастният човек все още не може да преживее загубата. Заради продължаващите болки и страдания почерненият баща заведе иск работодателят на сина му „Керос България“ ЕАД да му изплати 50 000 лева неимуществени вреди.
Районните магистрати отчетоха факта, че електромонтьорът сам е предизвикал съдбата, тъй като своеволно се наел да поправя повредения мотокар. Това не влизало нито в длъжностната му характеристика, нито пък някой му е наредил да го ремонтира. Без да се замисля за правилата за безопасност, мъжът повдигнал на две трупчета машината, за да легне под нея, като дори не дръпнал ръчната спирачка. Мотокарът се приплъзнал и го затиснал фатално. И тъй като съдът сметна, че причина за смъртта на младия мъж е проявената небрежност, реши, че обезщетението трябва да е 25 000 лева.