Водещата Нана Гладуиш се пребори с рака. "Не искам да кажа, че съм здрава, но ще кажа, че съм в ремисия. През ноември си направих изследвания, скенер и съм чиста", похвали се водещата в предаването "Здравей България" по Нова телевизия.
Нана представи фондацията си "Нана Гладуиш", която се родила като идея докато водещата била на химиотерапия. "Посвещавам я на моя баща и на Маня, които починаха от рак. Загубихме Маня този август, беше само на 49 години", разкри мъката си Нана. Фондацията й помага на други жени, които са чули страшната диагноза "рак". Нана дава ценни напътствия на дамите как да се гримират, как да нарисуват веждите си и да слагат кърпа на главата си. Докато обясняваше за поставянето на кърпа и колко време отнема това Нана се разплака. Тя обясни, че търси спонсори, които да й помогнат в начинанието и представи нов модел забрадка, който се поставя за няколко секунди. "В случай, че някой ти звънне на вратата да завържеш обикновенна кърпа ти отнема доста време, но с това си готов за 2 секунди и отваряш вратата. Тази кърпа струва 30-40 лева", поясни Нана.

"Моят рак ми е носил дрехите, спал ми е в леглото, сядал ми е на масата. Винаги ще ме е страх, че той ще се върне", подчерта с насълзени очи водещата.  Докато показваше подаръчета, изработени от 10 жени в часовете по арт терапия за първия розов петък - 13 декември. "Избрах тази дата, за да кажа, че макар и някой неща в живота ни да изглеждат фатални, има изход", категорична бе Нана.