Димитър Д., който в понеделник вечерта в компанията на свой другар и две проститутки обра безочливо шофьор на турски тир на бул.“България“, ще лежи в ареста. Това реши вчера Окръжният съд и не склони да го пусне под домашен арест. Зад решетките 30-годишният мъж ще чака 15-то поред наказание. Впечатляващото досие на Димитър не остана незабелязано от съда.
„Имам две деца. Едното е само на два месеца. Искам да прекарам празници с тях, да посрещнем заедно Нова година, друго нищо не искам. След това каквото ще да става“, жално помоли Димитър. Съдът обаче не го пусна в коледна ваканция, още повече че постоянният му адрес е в Павликени, а съратникът му, с когото са ограбили шофьора, все още се издирва.
Защитата на сочения за сводник и опитен в обирите Димитър не коментира обстоятелствата около самия грабеж на шофьора, но заяви, че той живее в бл.“Скъта“ и има адресна регистрация в Русе от 2 седмици.
Самият арестант разказал, че отмъкнатите от тираджията 1500 евро са заминали по кръчми още в понеделник вечерта. Откраднатите заедно с парите важни документи били непотребни и били изхвърлени, но никой не помнел къде. Двете проститутки, които са помагали в грабежа, са пуснати на свобода.