Близо седмица се опитвам да бракувам собствената си стара кола в КАТ, но не успявам, пише до редакцията русенецът Николай Николов, който е изпратил сигнал за неуспешните му опити и до началника на сектора. Първият ден през миналата седмица на опашката за напечатване на заявления имало 40 човека и след 4 часа чакане, тъкмо когато му дошъл редът, гишето затворило. Това се случило и в следващите дни. Едва на петия ден Николов отишъл в 7.30 часа, видял негов познат, който се занимавал с регистрации на коли и той му дал реда си на специализираното за т.нар. пълномощници гише.
В 8.30 часа същия ден Николов отишъл да си изтегли номерче за бракуване на колата, но машината изписала, че лимитът за деня е свършил. Как така преди да отворят гишетата номерцата свършиха и какво трябва да направя, за да бракувам колата си, пита Николай Николов и допълва, че ако си върши работата така във фирмата, в която работи, досега сто пъти да са го уволнили.
Всяка сутрин от 7.30 часа двама служители на КАТ събират заявленията на клиентите пред входната врата и в 8.10 им раздават номерца на ръка, за да няма спекулации и няколко човека да изтеглят по 10-20 талончета. В момента има служителка в отпуск и затова се обслужват по 80 човека. През другото време гишетата обработват документите на 130 клиенти. Щом лимитът свърши, номера не се издават, обясниха вчера от сектора. За чакането на опашката за напечатване на заявленията, от КАТ смятат, че Николов не е отишъл сутринта да си чака реда, а наобед, когато вече са се натрупали много хора и затова дни наред не е успял да стигне до служителката зад гишето.
След запитването на „Утро“ вчера от КАТ заявиха, че са направили незабавна проверка. По техни данни същият „пълномощник“, който е отстъпил на гражданина ред на гишето, го е уговорил да подаде оплакване, че за напечатване на заявления се чака с дни. Причината според КАТ е, че този регистратор бил в постоянни разправии със служители в сектора, тъй като искал да регистрира по десет автомобила на ден, а от май месец това вече е невъзможно.