Приготвена по стара турска рецепта от ветовска майсторка баклава стана хит след сладкишите, с които вчера ДПС по традиция почерпи политици и журналисти за най-сладкия мюсюлмански празник Шекер Байрам. Той започна в понеделник и по традиция се чества три дни, през които вярващите искат и дават прошка.
В офиса на областния съвет на партията на ул.“6 септември“ с букети и благопожелания дойдоха кметът Пламен Стоилов, заместникът му Свилен Иванов и председателят на Общинския съвет Васил Пенчев. От името на общинския лидер на БСП Божидар Йотов домакините бяха поздравени от бившия зам.-кмет Орлин Лазаров.
Областният управител Венцислав Калчев с двете си заместнички Айлян Карамехмедова и Милена Хинкова също пристигнаха с цветя, а Калчев подари за зам.областния председател на ДПС Айлин Абилова и колаж от снимки с успешни моменти от едногодишния съвместен мандат на БСП и ДПС. Областният партиен шеф Ферихан Ахмедова, която по традиция е домакин на сбирките с партньори и приятели за всеки Байрам, този път бе в парламента, където вчера се разглеждаше актуализация на бюджета.
Наред с празничните теми разговорите неизбежно се въртяха и около политиката.
До 15 август ще бъдем готови с номинациите за кандидатдепутатската си листа за парламентарните избори през октомври, съобщи общинският лидер на партията Айдоан Джелил. До тази дата трябва да приключат общинските събрания, а ден-два след това ще заседава областният съвет, който ще състави листата по азбучен ред. Окончателното подреждане и одобрение ще бъде направено от Централния съвет на партията и от Централния предизборен щаб, обясни Джелил.
На последните парламентарни избори ДПС спечели един мандат и той беше за водача на листата Ферихан Ахмедова. Айдоан Джелил заяви, че на вота през октомври амбицията им ще бъде да увеличат гласовете си в Русе. Според неофициална информация Ахмедова има най-големи шансове отново да оглави листата.