Футболистите на „Дунав“ ще бъдат представени на феновете си по европейски образец преди днешната домакинска контрола на русенския отбор срещу „Етър“ /Велико Търново/. Мачът на Градския стадион ще започне в 18 часа, а 30 минути по-рано момчетата от новата селекция на старши треньора Веселин Великов ще излязат на терена за „запознанство“ с публиката. Всеки от играчите ще бъде представен на електронното табло, като визитката ще включва навършени години, пост, последен отбор. Двубоят ще се играе при свободен вход и  ще бъде ръководен от русенска съдийска бригада. Най-вероятният главен рефер ще е Борис Попов.
Последното ново име в отбора всъщност е старо - това е централният нападател Йордан Димитров. Младият футболист стартира подготовката си с тима на „Монтана“, но бе освободен от старши треньора Ферарио Спасов. Ръководството на ФК „Дунав“ реши да даде нов шанс на бързака, той като хората в атака без това не са чак толкова много, а и титулярният централен нападател Мирослав Будинов има нужда от конкуренция на своята позиция.
Спортно-техническото ръководство на „Дунав“ бе на път да привлече в последния момент двама футболисти на „Спартак“ /Варна/, но после реши да се откаже от тях, за да пести средства. Освен това бе преценено, че отборът е достатъчно силен и в този си състав за мачовете от шампионата на Североизточната „В“ група.