Продължава набирането на заявки за участия на малките и средните предприятия в международни панаири и търговски мисии в чужбина, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
През август 2014 г. фирмите могат да кандидатстват, за да бъде подпомогнато участието им в три престижни форума - Международната специализирана изложба за информационни и комуникационни технологии CeBIT Bilisim в Истанбул, Международната специализирана изложба за индустриални технологии и оборудване MIDEST в Париж и Международната търговска изложба за индустриални поддоставчици SWISSTECH в Базел.
Малките и средните предприятия могат да се включат и в Международната специализирана изложба за мебели и обзавеждане LivingKitchen 2015 в Кьолн, Международна специализирана изложба за био продукти BioFach 2015 в Нюрнберг и за вина и напитки PROWEIN 2015 в Дюселдорф, които са организирани през първото тримесечие на следващата година.
Агенцията поема разходите за наемане на изложбена площ, проектиране и изграждане на щанд, наемане на оборудване и обзавеждане и др.