През нощта над по-голямата част от страната времето ще бъде ясно, вятърът ще стихне. Минимални температури между минус 5° и 0°, в София – около минус 3°. Утре ще преобладава слънчево време. Преди обед от север ще се появи разкъсана висока и средна облачност; в Източна България временно ще се усили вятърът от юг-югозапад. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Красимир Стоев – дежурен синоптик.
Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 6° и 11°, в София – около 8°. Късно след обед и привечер от северозапад, с умерен и временно силен вятър, в страната ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се вплътни и на отделни места, по самото преминаване на студения атмосферен фронт, ще превали слаб сняг; температурите ще започнат бързо да се понижават.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Преди обед временно ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури между 7° и 10°. Температурата на морската вода 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време. След обед и привечер облачността ще се увеличи. Ще духа силен, по билата привечер и временно бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 1°. Привечер от северозапад ще започне чувствително да застудява.
В събота ще е ветровито, с променлива облачност, без съществени валежи. Студеният въздух ще обхване цялата страна и минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 1° и 6°. През следващите дни вятърът ще отслабне. Ще преобладава слънчево време. Дневните температури ще се повишат слабо и в понеделник максималните ще са между 5° и 10°.