Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 43-годишния Пламен Миланов и 34-годишния Николай Ламбаджиев за убийството на бизнесмена Явор Николов на Текето. Двамата са обвинени в причиняване на умишлена смърт на търговеца на сребро с користна цел и по особено мъчителен и жесток начин.
Тежкото престъпление на 25 юни миналата година прати в ареста Миланов и Ламбаджиев. Откакто е зад решетките, Миланов направи няколко опита да бъде пуснат под домашен арест или парична гаранция с мотивите, че здравословното му състояние се влошава, появяват се проблеми със слуха и зъбите, а и му се е родило дете, което не е виждал. Съдът обаче бе категоричен, че мястото му е в ареста.
Както „Утро“ писа, трупът на 41-годишния собственик на ателие за сребро беше намерен полуобгорял на полянка в гората край Николово. Впоследствие се разбра, че човекът е бил примамен с обещание за изгодна сделка със сребро и е бил бит зверски, по него два пъти е стреляно от упор с газов пистолет, а накрая тялото било залято с бензин и подпалено.