Напусналият парламентарната група на ГЕРБ депутат Георги Марков не е разговарял с лидера на партията Бойко Борисов, преди да обяви публично решението си.
Това стана ясно от негово интервю за БНР. Депутатът уточнява, че вчера е занесъл заявлението за напускане и вече е независим народен представител. „Към Бойко Борисов и Цветан Цветанов нямам нищо, аз имам проблеми с тези хора, които ръководят парламентарната група - "дружинните ръководители", каза още Георги Марков.

Той не каза кои са, но обясни: "По-известните, да речем. На първия ред". "Трябва да има партийна дисциплина. Това, което съм направил е сигнал към Борисов и към Цветанов", каза Марков.

"Не съм подстрекавал и не съм карал никой от групата да напуска. Това решение съм си го взел сам. Вчера се обадих на най-близките си приятели и им казах", обясни още Марков. На въпрос защо не напусне парламента, а напуска парламентарната група, както казват колегите му, Марков заяви, че на Томислав Дончев, който изказа тази мисъл, иска да каже, че е донесъл малко повече гласове за тази партия на последните избори.