Модерна и високотехнологична фабрика за мъжки костюми на русенската фирма „Топ Ман“, която бе официално открита преди около месец, е сред номинираните в традиционния архитектурен конкурс „Сграда на годината“.
Интериорът на сградата е съчетание от различни архитектурни стилове, като търговската част и шоурумът са разположени в атриума на фабриката. Производствената сграда е изградена съгласно всички изисквания за безопасност и експлоатация от висококачествени и енергийно ефективни материали на водещи европейски производители в строителната индустрия. Стените са покрити с изолационни панели, които осигуряват отлична топло- и шумоизолация със своите 30 см дебелина, както и допринасят за енергийната ефективност на сградата.
Стъклата са AGS японски, с високо качество и изолация. Използван е специален стъклопакет от 3 слоя с аргон. Асансьорите са марка Schindler, известна като един от най-добрите и качествени производители в тяхната област. Модерната визия плюс иновативни решения допринасят за отличния микроклимат и работна атмосфера в производствените и търговски площи на фабриката.
Официалната церемония по награждаване на победителите в дванадесетото издание на „Сграда на годината“ ще се състои на 11 декември 2013 г. в София.