29-годишният Андрей Георгиев, който полицията залови на 16 юли, поиска съдът да го пусне от ареста. В жилищата на баба му и родителите му в кв.“Дружба 1“ униформените открихи около 25 грама хероин и пособия за теглене и разфасоване на наркотици. Затова осъжданият общо 13 пъти младеж бе задържан, а от 18 юли е с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.
Андрей не е живял в едно от жилищата, в които е открит хероин. А освен това няма как да се констатира еднозначно, че намереният наркотик е негов. Това, че е осъждан 13 пъти, не е достатъчно основание да бъде оставен в ареста, мотивира се неговият адвокат.
Прокуратурата пък подчерта, че още като непълнолетен 29-годишният мъж е започнал да краде и ограбва хора, а в досието му фигурират и присъди за наркотици. При престой в затвора той дори е бил настанен в болница за лекуване на зависимостта си, но след това е продължил да се занимава с дрога. За това държавното обвинение бе на мнение, че има опасност Андрей отново да прекрачи закона, ако бъде пуснат от ареста с по-лека мярка. На такова мнение бе и Окръжният съд, който сметна, че задържането под стража е единствената адекватна мярка за младежа, и го остави в ареста. Решението е окончателно.