Президентът на САЩ Барак Обама призна, че семейството му още не са решило къде ще живее, след като приключи вторият му и последен мандат.

"Не бихме желали да се местим в друго жилище, докато малката ни дъщеря не завърши училище. Затова не изключвам, докато това стане, да останем да живеем във Вашингтон", казва Обама, цитиран от АВС.

Президентският мандат на Обама приключва през 2017 г. Предполага се, че по това време голямата дъщеря на семейството - Малия, вече ще следва в университет. По-малката - Саша, обаче още ще е ученичка.

"Трябва да се съобразим със Саша, докато и тя влезе в университет. Мой ред ще е да направя някакви жертви. Децата и съпругата ми Мишел направиха не малко такива заради политическата ми кариера".

Саша Обама понастоящем учи в държавно училище в предградие на Вашингтон. Допреди баща й да стане президент на САЩ, семейството живееше в Чикаго. Когато и Саша поеме по своя път, Барак и Мишел вероятно ще се завърнат там.

Американският президент говори и за възможността в скоро време САЩ да имат за президент жена. "Има много изключително кадърни жени в администрацията. Уверен съм, че в скоро време президент на страната ще стане жена".

Същевременно съпругата на Обама заяви категорично, че няма никакви политически амбиции. Мишел ще продължи да бъде посветена на семейството и след като президентският мандат на Барак приключи.