С три различни имена се е представил на българските власти колячът на Вики на "Пиротска". Това стана ясно от отговора на вътрешния министър Цветлин Йовчев на парламентарно питане, какви мерки се взимат за достоверността на личните данни на бежанците.
При нелегалното влизане в България алжирецът казва на граничните власти, че името му е Салахадин Бну Аладин. След време, когато той иска статут на бежанец пред Агенцията за бежанците, той посочва, че името му е Салахадин Бин Аладин. На 14 ноември пред Апелативния съд същият заявява, че истинското му име е Фудат Абдул Кадер. Не стана ясно как всъщност се казва алжирецът, който се опита на убие Вики.

Този проблем съществува и в други страни на ЕС, където има бежанска вълна, каза Йовчев. "Лицата с неустановена самоличност минават през поредица процедури за рисковете за националната ни сигурност. Има утвърден алгоритъм, по които работят МВР и ДАНС, който се прилага в ЕС", обясни Йовчев. Той допълни, че когато има съмнения за чужденците процедурата е дълга и всяка информация, която се получи се сравнява с тази на европейски служби.