От края на тази седмица най-новият Windows Phone влиза в магазините на VIVACOM. Това е Nokia Lumia 930 - смартфонът, с който потребителите могат да се отдадат на летни забавления, без да се откъсват от живота в офиса, защото той дава възможност за пълноценна работа с текстови и видео файлове навсякъде в 3G мрежата на VIVACOM. Nokia Lumia 930 разполага с  5.0“ Full HD OLED дисплей с ClearBlack технология, която позволява да се четат текстове дори при силна слънчева светлина.

Едно от най-забележителните предимства на Nokia Lumia 930 е камерата - 20 МР PureView с четири насочени микрофона за обемен звук и оптична стабилизация. Това гарантира заснемането на майсторски фотографии и завладяващо видео с реален звук. Чрез приложението Nokia Camera потребителят има пълен контрол върху своите снимки, които може бързо и лесно да сподели в любимите си социални мрежи.

Смартфонът работи с операционната система Windows Phone 8.1 и разполага с четириядрен 2.2 GHz процесор Qualcomm Snapdragon™ 800, 32GB вградена памет и 2GB RAM. Nokia Lumia 930 е идеалният аксесоар за летните пътешественици, защото е снабден с безплатната офлайн навигация HERE Maps. Windows Phone Store пък предоставя достъп до цяла вселена от приложения като Zinio, Vyclone, Vimeo, Skype, Cinemagraph и др.

Новият флагман на Nokia ще може да бъде закупен от магазините на VIVACOM за 29,90 лева на месец с план Net&Call XXL. Устройството е включено и в специалната Happy Week промоция на VIVACOM - 80% по-ниски цени на смартфоните до края на юли.