След 3 часа и 40 минути маратонецът от поморийското село Белодол Хасан Мехмед успя да стигне до клиентския център в Поморие. 35-километровият маршрут може и да не измори толкова напористия мъж, но отговорът на енергийния монополист със сигурност го съкруши, пише „Флагман“.
„Не може да платиш тук. Плати, където си плащал досега“, посъветва го с назидателен тон охранителят на центъра и бе готов да му тръшне вратата под носа, ако не бяха канонадата от репортерски въпроси. „Може да влезете само, ако подавате жалба. Иначе – не“, отсече остро той и едва едва се съгласи да пусне в клиентския център Мехмед. Брат му Адем обаче първоначално остана навън. „Пуснете ме. Бягал е 35 км, може нещо да му стане, трябва да съм до него, за да му помогна“, аргументира се той, за да му отворят вратите на ЕВН.

След като Хасан Мехмед депозира жалбата си за ниското напрежение на тока в Белодол той все пак бе насочен да си плати сметката, не в клона на „Български пощи“ в Бата, а в този в Поморие. „Защо ще карам пощата да брои стотинките. Те не са виновник. ЕВН е виновен“, коментира Мехмед. В крайна сметка той изсипа 7-те килограма монети (по 1 и 2 стотинки, общо 46 лв) в пощата и се прибра в родното си място с надеждата, че няма да му се наложи да прави втори пореден маратон. Той заяви, че ако проблемът с тока на селото му не се реши той ще продължи с протеста си.

"Беше ми трудно само в началото - от Белодол до Медово имаше сняг. После вече стана по-лесно. Нито за минута не съм се замислял да се откажа", заяви Хасан Мехмед. През цялото време той се движеше със слушалки и както сам сподели е слушал вечните хитове на Бони Ем.