Рев на мотори изпрати загиналия в събота вечерта рокер Ивайло Андреев. Шествието, в което се включиха десетки мотори и автомобили от цяла България тръгна от храм „Свето Възнесение“. Там беше поклонението пред тленните останки на 36-годишния мъж, а опелото беше извършено от отец Георги, също запален рокер и член на мотоклуб Thunders. На траурната церемония присъстваха кметът Пламен Стоилов, заместникът му Свилен Иванов и бившият кмет Божидар Йотов. Рокерите поставиха в храма кутия за набиране на дарения за вдовицата и малкото дете на Иво.
Малко след 12.30 часа от бул.“Гоце Делчев“ към гробищен парк „Басарбово“ тръгна колона от мотори и коли. Заради шествието движението по бул.“България“ бе спряно за малко. На гробището последно сбогом с Иво си взеха стотиците му приятели. Рокерите заявиха, че обмислят блокирането на гранични пунктове и магистрали с настояване да се спазва ограничението за движение на тежкотоварни камиони в почивните дни. Според тях случилото се с приятеля им е убийство.
54-годишният шофьор на турския тир пък бе освободен под парична гаранция след 24-часово задържане. Не е искано постоянното задържане под стража на водача. Срещу него има повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и най-вероятно ще бъде съден в Русе. 
Както „Утро“ писа, 36-годишният рокер Ивайло Андреев, който е член на мото клуб Thunders, загина в района на гара Бяла на път за събор в Полски Тръмбеш. Младият мъж намери смъртта си, след като опитал да избегне челен удар с тир, който изпреварвал друг тир. Заедно с Иво са пътували още четирима моторджии, които също са успели да избегнат челния удар с големия камион. Само падането на Иво обаче се оказало фатално. Той бе познат в града с емблематичното си студио Project на ул.“Гладстон“, в което майстореше уникални тениски и сувенири с надписи и картинки по желание на клиентите.