36-годишният рокер Ивайло Андреев от русенския мото клуб Thunders загина нелепо на около 2 километра след гара Бяла по пътя за Велико Търново. Инцидентът е станал към 18.40 часа в събота. От рокерския клуб  потвърдиха печалната новина, но отказаха подробности около трагичния инцидент и загубата на техния приятел.
Иво пътувал с група мотористи към рокерска сбирка в Полски Тръмбеш. При навлизането в ляв завой пред него изникнала често срещаната по пътищата ни гледка на тир, който изпреварва друг тир.
Тежките камиони се движели по посока Русе. За да избегне челния удар с товарния автомобил, който вероятно изпреварвал рисковано и без необходимата видимост, рокерът свил в банкета вдясно. Това направили и останалите четирима рокери, които се движили в непосредствена близост един до друг. Дали обаче само Иво не извадил късмет или не успял правилно да реагира, може само да се предполага. Моторът се унесъл и паднал, а в резултат от това водачът загинал на място. Инцидентът е станал на участък, в който изпреварването е разрешено, посочват от полицията. Отсечката, която е съвсем близо до разклона за София, обаче е изключително къса. Въпреки че по закон изпреварването там е позволено, подходящи за задминаване са застигнати трактори, каруци или движещи се с ниска скорост леки автомобили, коментират специалисти. Те определят като крайно неразумно там да се изпреварват тирове. Участъкът е печално известен, тъй като там смъртта си са намирали не един или двама. Групата рокери веднага подали сигнал на 112. Екипът на дошлата на място линейка само констатирал смъртта на Ивайло и откарал тялото в болницата.
Изпреварващият тир обаче така и не спрял. Вероятността шофьорът му да не е видял, че мотористът е паднал, и да не е предполагал за тежките последици, е минимална. По непотвърдена информация рокерите тръгнали да го гонят, но той бил спрян от Пътна полиция чак на бул.“България“ до разклона за Николово. Оказало се, че това е 54-годишен турски гражданин, който управлявал тир с турска регистрация. Проверката му за алкохол е отрицателна.
Причините за фаталния инцидент се изясняват. А мястото на фаталния инцидент събрало десетки познати на Иво до късно вечерта в събота
Ивайло Андреев е известен в Русе с емблематичното студио Project на ул.“Гладстон“. Магазинчето се радва на голям успех години наред с уникалните си изработки на тениски и сувенири с надписи и изображения по желание на клиентите. Въпреки успешния си бизнес Иво така и не загърбил голямата си страст към моторите и активно участвал в организирането на мото събори.
Той беше свестен, точен и разбран човек, коментират негови познати. На официалната фейсбук страница на Thunders и в личния му профил се изписаха десетки съболезнователни публикации от негови близки и познати. Погребението му е на 21.07.2014г.