Почти осем години делото срещу турския шофьор на тир Харун Б., обвинен в убийство по непредпазливост на русенския рокер от мотоклуб „Тъндърс“ Ивайло Андреев, все още не може да приключи на втора инстанция. 
На 19 юли 2014 година 36-годишният Ивайло и още четирима мотористи от клуба пътуват за мотосъбор в Полски Тръмбеш. След ляв завой в участъка Бяла-Полски Тръмбеш срещу тях излизат два изпреварващи се тира. В опита си да избегнат сблъсък се наложило мотористите да карат в банкета. Първите двама успяват да избегнат удара, но Ивайло няма късмет, задната част на камиона го удря, той пада вдясно и загива на място, макар че се е движил със скорост около 30 километра в час, показа разследването. 
Шофьорът на камиона продължава невъзмутимо пътя си към Русе. Мотористите тръгват след него, успяват да го спрат, преди да влезе на Дунав мост, и го предават на полицията.
Следват две години и половина съдебни битки. През това време турският шофьор е на свобода, докато накрая прокуратурата решава, че няма да го съди за смъртта на Ивайло, защото той сам бил виновен за гибелта си. Същото потвърждава и съдът и делото е прекратено. Съпругата на Ивайло - Мира, обаче бе категорична, че ще търси справедливост на по-горна инстанция. 
Последваха поредица от протести на рокерите от Русе и страната с искане за справедливост. На два пъти те затваряха пътя за София при хижа „Приста“ с искането товарните камиони да не се движат по пътищата в страната през почивните дни. Направена бе и подписка от над 100 членове на трите мотоклуба в Русе - „Тъндърс“, „Лоулендърс“ и „Дунавски братя“, както и свободни мотористи от Русе, Тутракан, Разград и Силистра, но никой не обърна внимание на исканията. При един от протестите стотина мотористи от Русе се събраха пред Съдебната палата. Тогава площадът бе под засилено полицейско присъствие, а Съдебната палата бе опасана с полицейска лента. Това не попречи на мотористите, след като паркираха над 70 мотора на паркинга встрани на сградата, да прекрачат лентата и да поставят на стъпалата каските си и портрета на загиналия си събрат Ивайло Андреев, чието дело все още нямаше развитие.
В следващите години имаше протести на рокери и в цялата страна. Така делото бе прехвърлено в Апелативния съд, който го върна в Русе за ново разглеждане от друг състав на Окръжния съд.
На 29 януари 2020 година 60-годишният вече шофьор Харун Б. бе осъден от Окръжен съд-Русе на три години затвор с пет години изпитателен срок и отнемане на книжката за пет години, но прокуратурата искаше ефективна присъда и обжалва това решение в Апелативния съд във Велико Търново. Жалба постъпи и от адвоката на турския шофьор заради несъгласие с постановената му условна присъда, тъй като той не се е опитвал да избяга от местопрестъплението, а просто не е разбрал, че е блъснал моторист, и продължил пътя си към Дунав мост. 
На 27 юли същата година делото стартира в Търново, но бе отложено заради искане да се представи автотехническа експертиза. После заседанията бяха пет пъти отсрочвани и още един път отлагани заради неподаване на експертизи в съда в срок. За днес следобед в Апелативния съд е насрочено третото поред заседание по делото Ивайло Андреев, но и то вероятно няма да се проведе, тъй като вещото лице пак не е изготвило автотехническата експертиза поради много ангажименти по други пътни инциденти.