Записът на разговора с тогавашния премиер Бойко Борисов за Мишо Бирата е изваден от няколко разговора. Ние имаме доста разговори и могат да се сглобят такива записи. Аз знам кой е режисьорът - това е директорът на БОП-а, защото там са вкарани такива думи, които не са характерни за мен.

Това заяви пред Нова телевизия бившият директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

След като не можаха да дискредитират мен, те се опитаха да го направят чрез сина ми, обяви Танов. Той научил подробности от документи, с които се запознал по-късно. "Тогава разбрах, че се готви нещо да бъде подхвърлено в колата на сина ми и аз се разтревожих. Бяха правени много опити да бъда дискредитиран. Но не успяха. Няма случай, в който да се срамувам от действията си. След като не могат мен да ме дискредитират, се опитаха да го направят чрез сина ми. Не мога да говоря нито за Цветан Цветанов, нито за Флоров. Има документи, които на по-късен етап колеги са ми предложили. На него (на сина му - бел.ред.) му е внедрено момиче, то е снабдено с ключ от квартирата, кара колата на сина ми, в един момент трябва да се обади, да подаде сигнал, че той се занимава с контрабанда на цигари. Момичето трябва да сложи 2 сака с цигари в колата и да се обади. По-късно разбрах, че нейният съпруг работи в ДАНС", разказа Танов. "Предполагам че тя е един от организаторите, която е успяла да добие с доверието на сина ми, за да може да добие информация. Това е явно е част от разработка", добави бившият шеф на митниците. Той поясни, че се е натъкнал и на психопортрет на сина му, в който е описано как живее, по какви маршрути върви. "Това е дело на службите. Кой я поръчал, не знам", подчерта Танов.

За разговора с тогавашния премиер Бойко Борисов, който нарежда на Танов да изтегли проверяващите в завода на Мишо Бирата, Танов напомни, че там е станало ясно, че той е бил подслушваният. Докато прокуратурата мълчи, не може да се направи нищо. Аз твърдя, че всичко е било изрядно, не сме имали специално отношение към Мишо Бирата. Аз тогава обяснявам на премиера, че президентът Първанов ни обвинява , че проявяваме специално отношение, каза Танов. Според него Борисов по-скоро се е притеснявал по тези обвинения на президента.

Приходите на митниците до този момент са с 400 млн. надолу, очаквам до края на годината да станат 600 млн., каза Танов.