„27 март. Русе, България. Мартенски музикални дни“. Това е записано в календара за следващата година на секстета „Берлин Каунтърпойнт“ на сайта на ансамбъла. Музикантите, появата на които във всяка ценителска точка предизвиква възторга на меломаните, вече са вписали своя ангажимент да свирят на следващото издание на международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе и дори са посочили програмата: Пуленк, Моцарт, Тансман, Барбер. Ансамбълът, който свири от барок до съвременна музика, е създаден едва през 2007 г., но е сред хитовите имена и извънредно ценен в целия музикален свят.
Освен шестимата изпълнители на старинни и съвременни духови инструменти, заявка за звездни събития правят и други концертни изяви по време на фестивала. Със сигурност подарък за меломаните ще бъде гостуването на Венецианския бароков оркестър, на струнния квартет „Мингет“, а появата на атрактивните шведски перкусионисти виртуози от „Кроумата груп“ несъмнено ще привлече вниманието на ценители от различни поколения. Минчо Минчев, Светлин Русев, Мария Принц, Патрик Галоа, клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров са сред участниците, предвидени в предварителната програма. Симфоничният оркестър на Националното радио, Пражкият филхармоничен оркестър, Русенската опера ще направят удоволствието още по-вълнуващо. Около 700 участници от 12 държави ще се включат във фестивала, който предвижда 24 концерта и спектакли. Афишът на ММД-2014 е по-богат от предишните, тъй като е в съзвучие с кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г., обясняват организаторите.  
Програмата на бъдещото издание на фестивала ще бъде обсъдена на предстоящото заседание на Общинския съвет, като заедно с това ще бъдат разгледани и финансовите параметри на музикалния форум. Общата рамка на фестивалния бюджет е 370 000 лева, който предвижда повече средства, отколкото през ММД-2013 /тази година бяха изразходвани 345 460 лв./. Общинската субсидия ще остане в досегашните рамки - 195 000 лева. От Министерството на културата се очакват 40 000 лева, от реклама - 73 500, а приходите от проекти и дарения се предвижда да бъдат в рамките на 27 хиляди лева. Според кмета на Русе Пламен Стоилов, който е вносител на предложението, което ще обсъдят общинските съветници, бюджетът е разработен балансирано и реалистично, а ценителите на музиката отново ще се радват на шанса да се докоснат до изкуството на елитни европейски оркестри, ансамбли и солисти.