Бившият футболист на „Дунав“ Емил Иванов бе назначен миналата седмица за старши треньор на елитния юношески тим за състезатели до 17 години. В навечерието на първенството /2 август/ „Утро“ разговаря с новия наставник.

- Г-н Иванов, как се чувствате като треньор в родния си клуб?
- Приятно е, но съм наясно, че отговорността е много голяма. Като футболист май беше по-лесно.
- На практика нямате никакво време до първия мач с „Ботев“ /Пд/. Как се справяте със селекцията?
- Времето наистина е малко. В момента работя с около 30 момчета, родени през 1998 и 1999 година. На този етап в работата ме ориентират треньорите на децата в другите възрастови групи, защото практически не познавам футболистите. Момчетата тренират много съвестно и сериозно.
- Не е ли прекалено голяма тази група?
- Голяма е и затова ще бъде намалена. Отпадналите от групата ще бъдат пренасочени към другите отбори в школата.
- Каква е първата ви оценка за играчите, с които работите?
- „Дунав“ винаги е раждал талантливи футболисти, друг е въпросът, че някои така и не успяват да разгърнат после възможностите си. И в този отбор има момчета с качества. Главната идея на клубното ръководство е колкото се може повече от тях да бъдат готови след време за мъжкия отбор. Винаги е по-добре, когато един клуб гради представителния си отбор върху гръбнак със свои юноши. Няма да е клише, ако кажа, че ни чака много сериозна работа.
- Разбрахме, че на сгледа при вас са момчета и от други градове?
- Да, от Велико Търново, от Гълъбово...
- Предвиждате ли контроли до първия официален мач с „Ботев“ /Пд/?
- Този петък ще играем на Градския стадион срещу тима на „Лудогорец“, с когото сме съперници и в Елитната юношеска група. Часът на този мач ще бъде уточнен допълнително. Първоначалната идея е за 11. Искам да видя как изглеждаме в игрова обстановка. Ще се опитаме да уредим проверка и за 29 юли, въпреки че въпросът с намиране на съперници е много сложен.
- Желаем ви успех!
- Благодаря!