Работна среща по въпросите на туризма събра днес в Русе представители на общините и неправителствените организации в областта. Те обсъдиха перспективите за развитие на региона като туристическа дестинация в светлината на новия Закон за туризма и Дунавската стратегия. Форумът бе организиран от Министерството на икономиката и енергетиката и немското дружество за международно сътрудничество GIZ. Сред участниците бяха зам.-областният управител Айлян Карамехмедова, директорката на дирекция "Туристическа политика" в МИЕ Мария Иванова и Кнут Гербер от GIZ.
Кметът на Русе Пламен Стоилов изброи проектите, по които Общината работи за развитието на града като туристическа дестинация. Той припомни, че ключови разработки са развитието на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл, благоустрояването на централната градска зона по улица "Александровска" до площад "Батенберг". Стоилов акцентира върху значението на ремонта на къщата-музей "Баба Тонка" и проекта "Реки на времето", по който си партнират общините Русе, Иваново и Борово.
Зам.-кметът Страхил Карапчански представи проекта LIMES, като обясни, че крайната му цел е създаването на  мобилна информационна система, която ще помага на туристите да се ориентират в забележителностите, културния календар и възможностите в Русе като град, представлявал важно средище в границите на някогашната Римска империя. Карапчански представи и кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата 2019 г.