Сняг вали почти в цялата страна. В София на бул. "България" движението е затруднено. Задръстване има на бул. "Васил Левски", голямо е задръстването и на "Орлов мост".

Пътищата продължават да се почистват. В София е изкарана цялата налична техника за почистване на снега, който продължава да вали.

Снежната покривка тази сутрин в Смолянско достигна 15 см. Около 4.00 часа тази сутрин снеговалежът стана обилен. Местните власти въведоха и ограничения за леките коли - те трябва да се движат с вериги.

Въведено е ограничение за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по път II-37 Батак - Доспат, път III-197 Гоце Делчев - Доспат - Борино - Тешел, път III-866 Девин - Михалково и проход Печинско. Въведени са ограничения за движение на товарни автомобили по път I-6 Радомир - Кюстендил, път II-84 Велинград - Юндола - Аврамови колиби, път III - 842 Белово - Юндола и път III -843 Велинград – Сърница. Товарните автомобили да се движат с вериги по път I-6 Радомир - Кюстендил в района на "Хладни Клисура", поради силен снеговалеж.

Въведено е временно ограничение на движението на товарни автомобили на АМ "Люлин" поради снегопочистване. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Възстановено е движението по път I-5 Русе - Бяла и през Котленския проход.

Поради снеговалеж, моторните превозни средства да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Пампорово".

Оранжев код е обявен за днес в Северна и част от Южна България заради снеговалежи и силен вятър. Кодът е в сила за 8 области - Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Габровска и Смолянска. В тези области духа умерен и временно силен североизточен вятър. Вали сняг и снежната покривка е около 15-20 см. Има и виелици.

Жълт код за потенциално опасно време е обявен в 16 области на Западна, Източна България, Североизточна и Югоизточна България. В областите Кюстендилска, Пернишка, София област и София град жълтият код е заради снеговалежи, като снежната покривка е около 10 см. В областите Русенска, Търговищка, Разградска и Шуменска е обявен жълт код за снеговалежи, придружени от силен вятър. Има виелици, снежната покривка е до 10 см. В областите Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска жълтият код е за силен вятър. Там няма съществени валежи, духа силен северен вятър.

Само в 4 области е обявен зелен код в страната – това са областите Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка и Старозагорска.