„Не съм фаворитът на апарата на „Позитано“ и не искам да бъда. Но обещавам, че на изборите за нов партиен лидер ще има изненади. Според мен доверие се печели отдолу нагоре“. Това каза Мая Манолова, която се кандидатира за лидер на БСП, пред bTV.

"Това, че партията е в криза, се видя на последните избори, когато нашите избиратели ни показаха жълт картон. Има криза и в морала, от което страда цялата българска политика. Така че за БСП е ясно, че трябва да скъсаме със статуквото и трябва да търсим промяна. Знам как се чувстват социалистите от това, че партията ерозира. Необходим е един лидерски екип, който да вдигне партията на крака. Ясно е, че един човек за миг не може да реши всички въпроси, но лидерски екип, който в течение на времето да извърши промяната – това трябва да се случи в БСП. И мисля, че смяната на лидера и заседанието на конгреса е едно добро начало за това", сподели тя.

„Аз съм трето поколение социалист и ме боли за кризата в партията Научила съм се, че проблемите в партията си ги решаваме вътре и не водим медийни войни“, допълни той.
„Много хора от местни структури в цялата страна казват, че ще подкрепят моята номинация. Очевидно не съм и кандидатът на Георги Първанов“, категорична бе Манолова.
„Отдавна Кирчо Добрев трябваше да порасне. Жените, включително българските, са показали, че са най-добри в критични ситуации“, добави тя по повод непремереното изказване за жените на нейния съпартиец.