Състезателите на „Локомотив“ /Русе/ бяха гръбнак на националните отбори на световното първенство по акробатика във Франция. След завръщането им „Утро“ разговаря с треньора Мариан Габровски.
- Г-н Габровски, каква е вашата оценка за представянето на локомотивци?
- Четвъртото място на четворката Мартин Стоянов, Ивайло Велев, Мариян Великов и Стоил Стоянов е безспорен успех. Месец преди първенството Мартин претърпя операция и въобще не се знаеше дали ще може да участва. Момчетата обаче стиснаха зъби и макар че подготовката им бе нарушена сериозно, дадоха всичко от себе си. Нещо повече - те бяха на косъм от медал.
- Двойката Елена Великова-Алекс Жеков се класира на шесто място. Можеше ли да постигне повече?
- И тяхната подготовка не мина както трябва, затова и подреждането им е закономерно. Важното е, че и квартетът, и Елена и Алекс оставиха много добро впечатление сред съдиите и публиката и че класирането им за финалите говори за постигнатото от тях. Да не забравяме, че нашият Христо Димитров взе участие в мъжката четворка, която също се класира на четвърто място. Той игра в каре с момчета от Лом и ЦСКА.
- Какво ви предстои сега?
- Елена и Алекс ще трябва да готвят много тежка и сложна програма, защото догодина ще се състезават при мъжете и жените. Пак казвам - като се има предвид, че квартетът и двойката бяха почти до последно под въпрос за първенството във Франция, представянето им може да се окачестви само като много добро.