Жители на Червена вода потърсиха вчера подкрепа от Общината за свой тежък проблем, който с години не намира решение - огромният автомобилен трафик през селото.
Ситуацията е вече нетърпима. Нацепени къщи, денонощно дрънчащи прозорци, тежки катастрофи - това е нашето ежедневие, обясни в изказване пред ОбС Милко Даскалов.
Средно на ден по трасето през селото минават по 80 автобуса, а камионите по 50 тона вървят почти един след друг. В същото време пътят е изронен, изпълнен с дупки и въобще не отговаря на класа си, защото не може да издържа толкова интензивен и тежък трафик. Заради товарните автомобили често стават и водопроводни аварии, каза от трибуната Даскалов.
Селото е пращало жалби до областния управител, до МРРБ и до Агенция „Пътна инфраструктура“ с настояване за спешно преасфалтиране на главния път в селото и за поставяне на камери, които да следят за ограничението на скоростта, а в по-далечен план - и за изграждане на околовръстен път.
В момента в Червена вода върви подписка с тези искания, за които търсим и вашата подкрепа, завърши емоционалното си изказване Милко Даскалов.
Пътят е държавен и Общината не може да харчи пари за него. Можем единствено да подкрепим исканията ви пред съответните институции и ще го направим,  отговори зам.-кметът Свилен Иванов 
По-късно пред „Утро“ Милко Даскалов сподели, че къщата му, която е само на около 14 години и с 36 колони вече е нацепена. При среща с областния управител Венцислав Калчев миналата година получил обещание да съдейства поне на пътя в селото да се сложат камери, но това така и не се е случило.
Ако институциите не се задвижат, няма да оставим нещата така и ще пишем до Брюксел, предупреди червеноводчанинът.