25-годишен младеж от Русе е вандалствал на общинския пазар „Олимп“. Това стана ясно след издирване на Второ районно. До него униформените са стигнали благодарение на направения запис от охранителната камера на пазарчето.
Както „Утро“ писа, скандалните изпълнения станаха миналия четвъртък около 5.40 сутринта, когато „Опел Корса“ спрял край чешмата и от него слезли две момчета и две момичета. Компанията пила вода, после се върнала в колата, но след малко отново се върнала при чешмата и едно от момчетата започнало да разтърсва топката на върха на колоната докато я изтръгне от мястото й. При падането си пък тя счупила чинията на чешмичката. По думите на управителя на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев нанесените щети са за над 1000 лева.
Младият мъж, който се возил в опела заедно с приятели, обяснил, че не е искал да чупи чешмата. С компания обаче се почерпили и именно алкохолът провокирал младежите да започнат да клатят чешмата. Нямали намерение да я трошат и не преценили, че от разклащането топката от върха на чешмата ще падне и ще направи поражения.
Младежът обещал, че ще отговаря лично за стореното и ще възстанови щетите. Срещу него е образувано дело за повреда на чужда вещ и може да бъде наказан с лишаване от свобода до пет години.