Пияни или дрогирани младежи се доказаха като големи мъже пред гаджетата си с разрушаване на чешмичката на пазарчето „Олимп“.
Вандалските изстъпления са станали около 5.40 часа в четвъртък и са документирани от край до край от охранителните камери, уточни шефът на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
Ето какво показват записите. В ранното утро до чешмичката спира „Опел Корса С“ с две врати. От нея излизат две момчета и две момичета. Пият вода, освежават се и влизат в колата, но тя не потегля. След малко превъзбудената компания отново излиза, а едно от момчетата започва да клати топката на върха на колоната. По-късно и другото момче посяга да помогне и дружните усилия се увенчават с успех. Топката полита, удря се в чинията на чешмичката и я разбива, а младежите се качват в колата и след една неадекватна маневра изчезват.
Щетите са за над 1000 лева, единственото хубаво нещо е, че чешмичката е застрахована, каза Кунчо Кунчев.
За случая е уведомена полицията. Предоставени са й записите и от нея се очаква да установи нарушителите.
Това е второто посегателство над пазарчето „Олимп“ за няколко месеца. В началото на годината младеж изряза електрическата инсталация там и на пазара в „Здравец Изток“ и също бе записан от охранителните камери. По-късно той бе заловен и делото срещу него е насрочено за 30 юли.