„Поздравявам с победата отбора на „Чеваката“, който има вече всички шансове да излезе от групата“, заяви след края на мача във Вологда старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков. Както вече писа „Утро“, русенският тим загуби срещата с 65:84.
„Проблемът при нас бе в контузията на Таня Чиров, която не можа да играе. Друг наш играч - Шанте Еванс, направи рано 5 лични нарушения. Този развой на двубоя не бе добър за нас. Освен това „Чеваката“ реализира 45 точки от състезателки на скамейката, а нашите резерви отбелязаха 18. За разлика от съперника нямаме толкова много играчи от топкласа. Все пак опитахме да се противопоставим по най-добрия начин“, заяви Божков.
„В този мач на практика се включиха всички наши баскетболистки. Всяка от тях имаше своята мотивация. Разчитахме на по-агресивна защита, на по-агресивно нападение и търсехме по-голяма разлика в резултата“, бе коментарът на руския старши треньор Дмитрий Донсков.
„Допуснахме някои грешки в защита, но ще се опитаме да се коригираме в следващите мачове“, каза капитанката на „Чеваката“ Анастасия Логунова.
А дунавки почти няма да имат време за почивка, защото идния понеделник ще бъдат домакини на „Хасково“ в мач за първенство на Националната лига.
Двубоят е от 18 часа.