Първи по рода си Кредитен център отвори врати в Русе тази седмица. „Money box“ има за цел да спести време, нерви и пари на клиентите си, като избере най-изгодния за тях заем, съобразен с персоналните им нужди и възможности. Собственичката на „Money box“ Невена Колева има висше образование по банков мениджмънт и 6-годишен стаж като регионален мениджър в Алианц банк и частен банкер в Банка ДСК.
Всеки потребител, кандидатствал за банков кредит, знае, че това е свързано с различни такси. Обикновено клиентът отива в някоя банка и ако получи одобрение там, бърза да сключи договор без да проучи възможностите на другите банки. По този начин се стига до ситуация, в която той може да изпусне по-добро предложение и по-добри условия. Банките предлагат голямо разнообразие пакетни услуги, постоянно има и промоции на различните кредитни продукти. Да се следят те е много трудоемка задача и тук е ключовата роля на кредитния консултант - той следи всички промени и може да предложи най-изгодните варианти, като посочи на клиента техните плюсове и минуси. Не бива да се пренебрегва и фактът, че всяко едно изгодно предложение е обвързано с определени условия, които клиентът първоначално не отчита, обясни концепцията си Невена Колева.
Например клиент, който има кредит на стойност 15 000 евро за 8 години и дълг по кредитна карта, по които заплаща месечна вноска от 280 лева, след консултация и рефинансиране от подходяща банка, при същите условия ще плаща по 210 лева месечно.
Първоначалната консултация в Кредитния център ще бъде безплатна, като минимална такса клиентите ще заплащат чак когато кредитът им бъде одобрен. Консултантите поемат и ангажимента да обгрижват клиента си и за в бъдеще и да го информират своевременно за всички нови възможности и правилни решения, които биха им били от полза.
„Money box“ означава кутия за пари. Ние сме готови да отворим кутията с предложенията на банките и да помогнем на нашите клиенти да получат най-доброто, каза Невена Колева.