Районният съд прати в затвора засичания в десетки нарушения таксиметров шофьор Д.М., който освен навика да си устройва солидни почерпки, има зад гърба си шест присъди за различни престъпления. Този път лоша шега му изиграли четири карловски луканки, които решил да прибави към постното меню в болницата, без да ги плати. А докато вървяло разследването на кражбата, той бил засечен да кара на градус.
Д.М. живеел сам в Червена вода и отвреме-навреме се препитавал като таксиметров шофьор. Заради претърпян инсулт човекът е с инвалидност 66% и редовно се лекува по болници. При последното си постъпване в МБАЛ обаче заради неособено засищащата и вкусна болнична храна той решил да се отбие до „Била“ и да подкрепи менюто си с нещо по-солидно. Въпреки че имал пари, Д.М. решил да не плаща 25.96 лева за грабнатите четири луканки и кротко минал покрай касите. Кражбата обаче била засечена от охраната. Като разбрал, че за пореден път ще има сблъсък с органите на реда, крадецът решил да подкупва охранителя и да го моли да си затвори очите. Рецидивистът дори бил готов да плати в троен размер откраднатите луканки. Номерът му обаче не минал и когато пристигнали полицаите Д.М. признал за кражбата и бил откаран в районното.
Докато течало разследването за четирите луканки, рецидивистът подкарал такси, въпреки че книжката му е вземана два пъти заради шофиране на градус. Алкохолът отново се оказал лош съветник и след като погълнал литър и половина вино в заведение, където се черпели с приятел, Д.М. тръгнал да се прибира за Червена вода. В Средна кула  почерпеният шофьор решил да зареди, но объркал газ- станцията с двора на асфалтовата база. Пазачът му обяснил, че няма работа там, но мъжът започнал да обикаля пеша и да се вайка, че се е загубил. На място отново бил извикан полицейски екип, който прибрал стария си познайник, който се оказал с 2.33 промила алкохол в кръвта.
Заради двете престъпления, които Д.М. извършва по време на изпитателен срок, той ще лежи общо 15 месеца в затвора при първоначален строг режим. Отделно му е наложена забрана да сяда зад волана през следващите 2 години. Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд.