Барелефна плоча на д-р Димитър Граматиков освети вчера във фоайето на партера на едноименната Белодробна болница в Русе отец Марин от църквата „Св.Богородица“.
„Това събитие е дело изцяло от колектива на Белодробната болница и бе осъществено със съдействието на скулптора Зюхтю Калит. Идеята е много благородна, защото споменът за д-р Граматиков ни е ежедневен и почти не минава ден, в който да не се спомене неговото име по различни поводи. Той е в сърцата на всеки от нас“, каза управителят на стационара д-р Светослав Дачев.
Поздравления за инициативата и думи на преклонение пред паметта на незабравимия човек и блестящия лекар д-р Граматиков изпратиха някои от най-големите столични болници, както и русенските лечебни заведения.
В приветствията си кметът Пламен Стоилов и областният управител Венцислав Калчев подчертаха професионализма на д-р Граматиков и посочиха, че именно той е поставил основите на белодробната болница, а после я е усъвършенствал до отличното състояние, в което тя се намира в момента.
На събитието присъстваха съпругата, синовете и братът на д-р Граматиков.