Денонощен лекарски кабинет и кабинет по лицево-челюстна хирургия вече работят в МБАЛ „Медика“ в сградата на бившата Трета поликлиника.
Дежурният лекарски кабинет е в помощ на хората от кварталите „Здравец“ и „Родина“ и близките населени места и ще бъде отворен и в празнични дни. Той има функциите на приемно-консултативен хирургичен кабинет и септична манипулационна, оборудван е с ЕКГ-апарат, инструменти и превързочни материали.           
При необходимост консултации ще се правят с дежурните специалисти в МБАЛ-Русе. Ще бъдат преглеждани всички пациенти, независимо от здравноосигурителния им статус. Хората с осигуровки ще плащат само потребителска такса и изследвания, ако се налага. За неосигурените има ценоразпис.
Дейността на дежурния кабинет се финансира основно от управителя на МБАЛ „Медика“ д-р Кирил Панайотов. Той поема разходите за лекарства, превързочни материали и консумативи, работни заплати на медиците и всички останали харчове.
Кабинетът по лицево-челюстна хирургия е част от отделението по Обща хирургия и в него се диагностират и лекуват заболявания на зъбите, устната кухина, лицево-челюстната област и шията. Той е единствен на територията на шест области и ще обслужва пациенти от Русе, Разград, Силистра, Търговище, Шумен, Велико Търново и Плевен. В медицинския екип са д-р Лиляна Димитрова, специалист с над 20-годишна практика, която идва в Русе от Специализираната болница по лицево-челюстна хирургия в София, и оралният хирург д-р Цветан Трендафилов.
За трите седмици, откакто работим, открихме три случая на онкологични заболявания и колкото и да е тревожно като диагноза, е добре, че ги хванахме навреме, обясни вчера д-р Димитрова