Не е работа на един президент да коментира темата за предсрочни избори.

Това каза държавният глава Росен Плевнелиев в отговор на въпроса дали на вчерашното заседание на КСНС е бил дискутиран въпросът за провеждане на предсрочни парламентарни избори. Според него вчера "е бил постигнат пълен консенсус между участниците в съвета и той е изпълнил задачата си да внесе баланс между институциите".

"Не може да се взимат решения, без да бъдат уведомявани местните власти, като в случаите с настаняване на бежанци в различни райони на страната...Стана ясно, че през следващата година ще бъдат обезпечени всички институции в сектор "Сигурност", така че да си изпълняват безпрепятствено работата", каза още Плевнелиев при визитата си в Котел, където той откри детско отделение по рехабилитация в специализираната болница.

Плевнелиев смята, че работата на "президента е да търси баланс, още повече в ситуация на невиждани досега политически битки".

Детското отделение в Котел е обновено със средства от кампанията "Българската Коледа". През 2012-2013 година бе събрана рекордна сума пари за инициативата "Българската Коледа"- 2 100 000 лева. С тях е купена апаратура за десетте рехабилитационни центъра в цялата страна на стойност 1,4 милиона лева. С пари от кампанията са подпомогнати 485 деца. 350 000 лева са предназначени за подпомагане на 426 деца с неврологични проблеми, а 59 ще получат лекарства на стойност 250 000 лева.