В бюджета за 2014 г. да се заложат средства за ремонтиране на сградата, а ако това не е възможно, да се потърсят подходящи европейски програми. Това са част от предложенията, които комисията от експерти, проверили състоянието на полусъборената сграда на ул.“Черни връх“ 24, са предложили на общинското ръководство. Идеята е бившата детска ясла отново да отвори врати като детско заведение и да поеме грижата за най-малките в квартала.
Първото, което незабавно ще направим, е да поискаме от държавата да прехвърли на общината собствеността на земята под сградите, каза зам.-кметът Даниела Шилкова. Тя лично се е заела със съживяването на сградата като детско заведение и категорично е против Общината да се разделя с толкова привлекателен обект. Да, лошо е състоянието, но не е безнадеждно, каза още Шилкова.
Както „Утро“ писа, преди седмица триетажната забравена и буренясала постройка отново бе жертва на пожар, предизвикан от клошарите, които я обитават необезпокоявани. След сигнал на вестника, общинската администрация реагира веднага и прие действия за нейното опазване.