Трима съдебни лекари установиха, че 49-годишният Александър Пашов е починал от насилствена смърт, след удар с тежък предмет по главата, предаде кореспондентът на БГНЕС от Благоевград.

Тленните останки на починалия през 2012 година 49-годишен мъж бяха ексхумирани поради съмнения за насилствена смърт. В присъствието на наблюдаващ прокурор от Ямболската окръжна прокуратура днес тялото бе ексхумирано и закарано за аутопсия от съдебен лекар. Близо 3 часа продължи ексхумацията и огледа на трупа.

Пашов от град Ямбол бил на работа в Израел. Миналата година съпругата му е уведомена, че той е починал от естествена смърт.

Според съпругата на Пашов, завърнали се от Израел колеги на починалия, й казали, че той е починал след удар със стол по главата. Аутопсията от съдебните лекари – д-р Аврамов, д-р Златин и патоанатом от Ямбол днес е установила фрактура на черепа, следствие на която 49-годишният мъж е починал.

Когато от българската фирма, която изпратила на работа в Израел Пашов, съобщили на съпругата му, че той е починал, поискали тя да подпише декларация, че няма да има претенции към фирмата. Тогава те доставили тленните останки на Пашов в затворен ковчег, на техни разноски, до Благоевград. В противен случай, съпругата трябвало да заплати за транспортиране на тялото.

Ямболската прокуратурата започва разследване по случая.